Control systems

Besturingstechniek op maat.

PLC Programmeren

Merk onafhankelijk, zoals SIEMENS, Bosch Rexroth, Omron, Sigmatek of B&R

Mupac helpt haar klanten met procesautomatisering vraagstukken zoals: het specificeren van eisen, het inventariseren en reduceren van risico's, het opstellen van een functioneel en technisch ontwerp, tot en met het programmeren, testen en valideren van een gehele machine of installatie. Mupac heeft jarenlange ervaring met het programmeren van verschillende PLC platformen. Hierdoor kunnen wij u gegarandeerd de beste oplossing bieden voor het programmeren van bijvoorbeeld een nieuwe machine, een upgrade van een bestaande besturing of een complete retrofit.

Afhankelijk van het gekozen platform programmeren wij uw PLC met de in de IEC61131-3 beschreven talen; LD (Ladder Diagram), FBD (Function Block Diagram), ST (Structured Text), IL (Instruction List) en SFC (Sequential Function Chart).

HMI Programmeren

HMI oplossingen voor elke machine

Het ontwerp en implementatie van Human Machine Interfaces heeft als doel een optimale presentatie van de beschikbare proces data aan de bediener. Hierdoor is de bediener in staat het proces te monitoren en, indien noodzakelijk, bij te sturen. De integratie met PLC systemen maakt het mogelijk om proces condities en PID regelingen te controleren.

HMI en SCADA applicaties kunnen kosten besparend zijn ten aanzien van de benodigde extra bekabeling en proces instrumentatie hardware. De HMI en SCADA kosten kunnen echter ook behoorlijk uit de hand lopen indien deze niet goed zijn gespecificeerd of geconfigureerd. Onze expertise op dit gebied zorgt ervoor dat de gekozen visualisatie oplossing de juiste is voor uw applicatie.

Safety Programmeren

Merk onafhankelijk, zoals SIEMENS, ABB, Sick of PILZ

Mupac kan functionele veiligheid, in uw procesautomatisering of machinebesturing, implementeren en valideren. Of het hierbij nu gaat om configureerbare veiligheidsrelais of om een compleet programmeerbaar veiligheidssysteem welke eventueel voorzien is van veilige bus communicatie, bijvoorbeeld ProfiSAFE, tussen de verschillende deelnemers. Mupac is in staat om de eisen uit de risicobeoordeling functioneel te vertalen naar een programma.

Om aan de gestelde eisen uit de PL (EN ISO 13849-1) of SIL (EN IEC 62061) norm te voldoen ontwerpen en valideren wij onze software volgens de geldende normen (SISTEMA).

Drives AC/DC & Motion

Geavanceerde motion control oplossingen

Mupac heeft uitgebreide kennis van dimensionering, implementatie en inbedrijfname van enkel- en (synchronisatie van) meerassige of veilige aandrijfoplossingen. Van budgetmogelijkheden tot high-end toepassingen.

Onze expertise omvat toonaangevende merken zoals: SIEMENS, Bosch Rexroth, SEW, Danfoss of Pilz. Mupac zorgt altijd voor een passende oplossing.

Onze oplossingen

Proceskennis

Lees hier meer over onze proceskennis

Systeemkennis

Lees hier meer over onze systeemkennis